Seniorträning

Det är ALDRIG för sent att börja träna...

Är du 65+, Senior eller Godt Voksen som man säger i Norge?

Ja då tillhör du den kategori av befolkningen som sitter inne med massvis av erfarenhet och visdom, - tänk bara att det ska vara så svårt att få er att börja med styrketräning!
Hos oss på PULS Torsby är du över 65 hjärtligt välkommen och en naturlig del av vårt träningsmiljö.

VARFÖR ska du då börja på ett träningscenter?

DÄRFÖR att träning av styrka, balans, koordination och i viss mån kondition blir viktigare och viktigare ju högre upp i åldern man kommer. Det eliminerar risken för fallskador betydligt. Att träna styrka speciellt hjälper dig att vara oberoende av andra när du kommer upp i åren.
...och du, det är socialt!

Vi håller hjärnan i trim med träning. Koordination och stegkombinationer som lärs ut på grupptimmarna FRISK hjälper dig att hålla dig alert och vaken. Det beror på att vår kognitiva förmåga (inlärning) får jobba så fort vi lär oss något nytt och det är jätteviktigt ju äldre man blir att trimma hjärncellerna lika mycket som musklerna.
 

Kom till oss på PULS Torsby - vi kan hjälpa dig plocka ut det du behöver göra ett par dagar i veckan. Kanske du redan är och promenerar sedan tidigare? Lägg till 20 minuter hos oss innan du går hem så får du med styrkan också!

 

Vill du hellre träna i grupp så har vi FRISK timmarna på timplanen som passar dig. Enkla timmar med fokus på rörelse och glädje som passar alla i alla åldrar.